Maltrugbrød
21. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Rugbrød kan sagtens bages uden surdej. Det her maltrugbrød har en saftig krumme og en sødmefuld smag, som passer perfekt til en skive god ost.
Bemærk
Dejen skal hæve i ca. 3 timer og bage i ca. 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
To 1-liters rugbrødsforme
Sådan gør du
Kog vandet. Lad det afkøle en smule, og bland det med hvidtøl og A38. Udrør gæren i blandingen, når den er lillefingervarm.
Tilsæt salt, sirup og 450 g rugmel. Rør, til der ikke er flere klumper. Dæk skålen, og lad dejen stå et par timer.
Ælt resten af rugmelet i lidt ad gangen, til konsistensen er som en tyk grød.
Hæld dejen i to smurte 1-liters rugbrødsforme. Glat overfladen med en fugtig dejskraber, og klap birkes fast. Dæk formene med film, og lad dejen hæve i 1 time.
Bag brødene ved 185° i ca. 1,5 time. Vend dem ud af formen, og bag dem færdige i 10-15 minutter, til de lyder hule, når du banker i bunden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk