Måltidssalat med perlebyg, grøntsager og parmaskinke

17. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Næsten alle italienske supermarkeder har en lille delikatesseafdeling, hvor man kan botanisere blandt marinerede grøntsager, oliven og forskellige slags ost. Køber man lidt af det hele, har man en fremragende frokost. Vil du spise et lignende måltid herhjemme, er det heldigvis nemt at efterligne.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog perlebyg efter anvisning på pakken. Lad perlebyggen køle af i 10 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skyl squash, fennikel, peberfrugt og cherrytomater.
Skær squash, fennikel og peberfrugt i mindre stykker. Halvér tomaterne. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver.
Fordel squash, fennikel, peberfrugt, tomater og hvidløg på en bageplade med bagepapir, og hæld olie, salt og peber over dem. Tilbered dem i ovnen i 15-20 minutter.
Vend perlebyg, de bagte grøntsager, artiskok og oliven sammen på et fad. Skyl basilikum og mynte, og hak det fint. Vend krydderurterne i salaten. Gem nogle hele blade til pynt.
Skyl citronen. Riv skallen, og pisk citronskal- og saft, olie, salt og peber sammen til en marinade. Vend marinaden med salaten.
Riv store flager parmesan, og hak nødderne. Drys nødder og ost over salaten, og servér den sammen med skinke og evt. surdejsbrød.

Tip!

I denne opskrift bruges perlebyg, men du kan også bruge perlespelt, boghvede eller sorte ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar