Maltflutes med sesam
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Joachim Wichmann
Maltflutesene er gode til sandwich. Læg dem fx sammen med ost, chutney, skinke og salat.
Bemærk
Hævetid: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning og olivenolie, og rør det godt sammen.
Tilsæt maltmel og hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt i ca. 5 minutter (med en ske eller på en røremaskine),til den slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 8 timer (eller natten over).
Tænd ovnen på 220°.
Form dejen til 6 flutes, ca. 30 cm lange. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med vand, og drys med sorte og hvide sesamfrø.
Bag flutesene i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Tip!
Maltmel fås hos fx Meyers Deli eller Specialkøbmanden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk