Maltbrød med honning
22. februar 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: John Bendtsen
Et skønt brød fuld af smag. Maltmelet gør, at brødet får en dejlig skorpe og en fast krumme. Så godt, at brødet ikke behøver andet end et tykt lag smør.
Bemærk
Hviletid: 2 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne sammen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og stil den på køkkenbordet i 2 døgn.
Rør vand og surdej sammen.
Tilsæt alle 3 slags mel, salt, honning og olie. Ælt, til dejen er glat.
Læg dejen i en stor skål, og lad den hæve på køkkenbordet i 3 timer.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, ælt igennem, og form til et let aflangt brød med smalle spidser.
Lad brødet hæve 1 time mere. Tænd imens ovnen på 220°. Skær en lille sprække i brødet, og bag det i ovnen i ca. 35 minutter. Afkøl på bagerist.
Tip!
Form evt. dejen til boller, hvis du har brug for lækre sandwichboller til madpakken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på surdej!