Makrontærtesnitter med hindbærmarmelade
Husker du bagerens lækre makronsnitter fra de gode, gamle dage? Nu kan du lave dem selv – og det er nemmere, end du tror.

0-30 min.
(0)
11. juni 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hviletid, mørdej: 1 time.
Ingredienser
personer
Mørdej
- blødt smør
- 100 g
- flormelis
- 60 g
- vaniljepulver
- ¼ tsk.
- salt
- 1 knsp.
- æg (str. S)
- 1
- mandelmel
- 30 g
- hvedemel
- 175 g
Makronmasse
- marcipan
- 150 g
- sukker
- 150 g
- æggehvider
- 75 g
- hindbærmarmelade
- 200 g
- mandelflager
- 30 g
Til servering
- flormelis
- 1 tsk.
Udstyr
- 1 aflang tærteform, 35 x 11 cm
Sådan gør du
Mørdej
Rør smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Skær overskydende dej fra, så kanterne bliver pæne. Sæt tærtebunden i fryseren, mens du laver makronmassen.
Makronmasse
Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, sukker og æggehvider sammen i en skål med et piskeris til en ensartet masse – den skal ikke piskes luftig.
Tænd ovnen på 180°. Smør hindbærmarmelade ud i bunden af den kolde tærte i et jævnt lag. Fordel skefulde af makronmassen oven på hindbærmarmeladen, og smør den forsigtigt ud med en ske. Drys overfladen med mandelflager.
Bag makrontærten i ovnen i ca. 25 minutter, til mørdejen og overfladen er smukt gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Servering
Skær makrontærten i brede snitter, og sigt lidt flormelis over inden servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner