Makrontærtesnitter med hindbærmarmelade

Husker du bagerens lækre makronsnitter fra de gode, gamle dage? Nu kan du lave dem selv – og det er nemmere, end du tror.

Makrontærtesnitter med hindbærmarmelade
0-30 min.

(0)

11. juni 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hviletid, mørdej: 1 time.

Ingredienser

personer

Mørdej

blødt smør
100 g
flormelis
60 g
vaniljepulver
¼ tsk.
salt
1 knsp.
æg (str. S)
1
mandelmel
30 g
hvedemel
175 g

Makronmasse

marcipan
150 g
sukker
150 g
æggehvider
75 g
hindbærmarmelade
200 g
mandelflager
30 g

Til servering

flormelis
1 tsk.

Udstyr

  • 1 aflang tærteform, 35 x 11 cm

Sådan gør du

Mørdej

Rør smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Skær overskydende dej fra, så kanterne bliver pæne. Sæt tærtebunden i fryseren, mens du laver makronmassen.

Makronmasse

Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, sukker og æggehvider sammen i en skål med et piskeris til en ensartet masse – den skal ikke piskes luftig.
Tænd ovnen på 180°. Smør hindbærmarmelade ud i bunden af den kolde tærte i et jævnt lag. Fordel skefulde af makronmassen oven på hindbærmarmeladen, og smør den forsigtigt ud med en ske. Drys overfladen med mandelflager.
Bag makrontærten i ovnen i ca. 25 minutter, til mørdejen og overfladen er smukt gylden. Afkøl tærten på en bagerist.

Servering

Skær makrontærten i brede snitter, og sigt lidt flormelis over inden servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'