Makrontærtesnitter med hindbærmarmelade
11. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Husker du bagerens lækre makronsnitter fra de gode, gamle dage? Nu kan du lave dem selv – og det er nemmere, end du tror.
Bemærk
Hviletid, mørdej: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang tærteform, 35 x 11 cm
Sådan gør du
Rør smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Skær overskydende dej fra, så kanterne bliver pæne. Sæt tærtebunden i fryseren, mens du laver makronmassen.
Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, sukker og æggehvider sammen i en skål med et piskeris til en ensartet masse – den skal ikke piskes luftig.
Tænd ovnen på 180°. Smør hindbærmarmelade ud i bunden af den kolde tærte i et jævnt lag. Fordel skefulde af makronmassen oven på hindbærmarmeladen, og smør den forsigtigt ud med en ske. Drys overfladen med mandelflager.
Bag makrontærten i ovnen i ca. 25 minutter, til mørdejen og overfladen er smukt gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Skær makrontærten i brede snitter, og sigt lidt flormelis over inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk