Makrontærte med hindbær og hyldeblomstgelé
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Med en lækker kombination af sød kransekage og friske hindbær med hyldeblomstgelé er tærten en dessert, som kan spises med stort velbehag hele året rundt.
Bemærk
Afkøling, vaniljecreme: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør æg sammen med majsstivelse, sukker, vaniljekorn, mælk og fløde i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Kog i 2-4 minutter under konstant omrøring, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den på køl, til den er helt kold.
Tænd ovnen på 180°. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Ælt marcipanen sammen med flormelis i en skål. Ælt æggehvider i med fingrene lidt ad gangen, til du får en jævn masse.
Læg bagepapir på en bageplade, og smør makrondejen ud på bagepapiret i et rektangel på 30 x 10 cm. Brug gerne fingrene, så firkanten får pæne, lige kanter. Bag makronbunden i ovnen i 10-15 minutter – den skal endnu ikke bages helt færdigt. Lad bunden køle af på bagepladen, mens du laver kransekagemassen. Lad ovnen være tændt.
Rør æggehvider og flormelis sammen i en kop. Læg marcipanen i en skål, og tilsæt æggehvideblandingen lidt ad gangen, mens du ælter det sammen til en ensartet kransekagemasse. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt massen ud i pæne toppe langs kanten på den letbagte makronbund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den færdig i 10-15 minutter. Afkøl kagen på en rist.
Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Pensl den smeltede chokolade på makronbunden inden for kransekagekanten, og lad den størkne på køl.
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Opvarm vand og hyldeblomstsaft til kogepunktet i en gryde. Klem væden af den udblødte husblas, og opløs husblassen i saften under omrøring. Lad hyldeblomstgeléen stå i ca. 15 minutter ved stuetemperatur, til den er tyktflydende.
Pisk den kolde vaniljecreme igennem med et piskeris, og fordel den på kagen inden for kransekagekanten (du får vaniljecreme til overs).
Læg hindbærrene pænt oven på vaniljecremen, og pensl dem med hyldeblomstgelé. Sæt tærten på køl, til geléen har sat sig.
Drys med frysetørrede hindbær og hakkede pistacienødder før servering.
Tip!
Gem overskydende vaniljecreme på køl, og brug den fx i en trifli sammen med frugtgrød, knuste makroner og flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk