Makronsnitter med æble

7. september 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Den ekstra intense æblemos med et lille hint af Madeira i smagen passer perfekt ind mellem en smørmør bund og knasende makronmasse.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, sukker og bagepulver. Tilsæt smør i små stykker, og hak det sammen, til konsistensen bliver som rasp. Saml dejen med æggeblommerne, uden at ælte den for meget. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile køligt i 30 minutter (lav æblemosen imens).
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Vend dem med sukker i en gryde, og lad det trække i 10 minutter. Hæld vand over, giv æblerne et opkog, og lad dem simre i 5-10 minutter, til de er møre.
Hæld Madeira over, og varm æblemosen op, imens du presser massen blød med en gaffel, en grydeske eller en kartoffelmoser. Opbevar æblemosen på køl, indtil den skal bruges.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud i et rektangel (ca. 40x15) på et bord drysset med lidt flormelis. Fold den yderste cm dej op, så der dannes en kant. Stil bunden køligt i 10 minutter. Prik overfladen med en gaffel, og forbag bunden i ovnen i 12 minutter (lav makronmassen imens).
Bland æggehvider og flormelis. Lad det trække i 5 minutter. Riv marcipan i, og bland det hele godt sammen (massen skal ikke piskes).
Læg æblemosen langs midten af den forbagte bund. Fordel makronmassen oven på, drys med mandelflager, og bag kagen færdig i 15-20 minutter, til toppen er gylden, og dejen gennembagt. Skær den afkølede kage i portionsstykker.

Tip!

Æblemosen smager også skønt oven på yoghurt, pandekager eller som en hurtig dessert sammen med knuste makroner og flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar