Makiruller med sprød jomfruhummer og stenbiderrogn
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Makirullerne smager bedst, når de er nylavede, men de kan holde sig en dags tid i køleskabet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl risene i koldt vand i 2-3 minutter. Hæld koldt vand og ris i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 10 minutter under låg.
Fordel risene på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør risvinseddike, sukker og salt sammen, og vend det forsigtigt i risene. Lad risene køle ned til stuetemperatur.
Pil jomfruhummerhalerne, og fjern tarmen. Vend først halerne i mel, så i sammenpisket æg og til sidst pankorasp.
Steg jomfruhummerhalerne gyldne i varm olie på en pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Skær æble og asparges i helt tynde strimler. Placér et blad tang på bambusmåtten. Fordel et tyndt lag ris på tangen med våde fingre. Læg jomfruhummerhaler, æble og dild i halvdelen af rullerne, og rul dem stramt sammen ved hjælp af bambusmåtten.
Gentag processen med resten af rullerne, og rul dem om asparges, karse og stenbiderrogn.
Skær rullerne i skiver, og servér med sojasauce, wasabicreme og syltet ingefær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk