Makiruller inside-out med frisk tun og grøntsager

21. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Du kender måske den klassiske sushi ”maki” med noritang og rå fisk? I denne inside-out-version skal risene rulles uden på tangen i stedet for omvendt. Anderledes, men ikke svært.

Ingredienser

Udstyr

1 bambusmåtte

Sådan gør du

Skyl risene. Hæld ris og vand i en tykbundet gryde. Bring i kog, og lad risene koge under låg i 2 minutter. Skru ned til middel varme, og kog i yderligere 5 minutter. Skru ned til svag varme, og kog i endnu 12 minutter.
Tag gryden af varmen, fjern låget, og læg et rent viskestykke over gryden. Lad risene trække i 10-15 minutter. Kog eddike og sukker sammen i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Afkøl. Vend forsigtigt de kogte ris rundt i en skål. Bland eddikeblandingen i risene. Bliv ved med at vende risene rundt i ca. 8 minutter, til risene er blanke og afkølede.
Skær tun i tynde skiver. Rens agurk og forårsløg, og skær dem i tynde stave. Flæk avocadoen, tag avocadokødet ud, og skær det i skiver.
Bland misopasta med kogende vand, og rør det sammen med mayonnaise.
Dæk bambusmåtten med et lag husholdningsfilm. Klip 1 ark noritang over på midten, og læg den ene halvdel på bambusmåtten. Læg et 1 cm tykt lag ris oven på tangen, men lad 2 cm være fri i top og bund.
Drys sesamfrø over risene. Vend herefter tangen om, så de klistrede ris vender ned mod husholdningsfilmen på bambusmåtten.
Læg lidt agurk, avocado, forårsløg og tun på midten af tangen, og top med misodip og plukkede korianderblade.
Rul sushirullen stramt sammen ved hjælp af bambusmåtten. Start med at rulle fra den nederste kant, og stop igen, lige før rullen lukker. Læg måtten ned på bordet igen, og rul rullen helt sammen ved hjælp af filmen. Pas på, at filmen ikke bliver rullet med ind i rullen. Fortsæt på samme måde med de resterende ruller. Skær hver rulle i 6 stykker med en skarp kniv. Servér med sojasauce, ingefær og wasabi i små skåle.

Tip!

Når sushirisene er kogt, bruger japanerne et kar af cedertræ til at afkøle dem i. En skål af glas, plastik eller porcelæn egner sig dog lige så fint. Undgå at bruge en metalskål, da det kan give risene en uønsket bismag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Guide til hjemmelavet sushi

Måske bestiller du altid sushi fra den lokale sushi-biks, men det er der faktisk ingen grund til, for du kan nemt diske op med hjemmelavet sushi derhjemme – og det er endda superhyggeligt at lave.

Før du går i gang, skal du sikre dig, at du har en bambusmåtte til at rulle sushien i. Derudover skal du bruge husholdningsfilm. Resten af ingredienserne finder du længere oppe i opskriften. 

Opskriften trin for trin

  1. Kog risene, tag gryden af varmen, fjern låget, og læg et rent viskestykke over. Lad risene trække i 10-15 minutter. Kog eddike og sukker sammen, og bland eddikeblandingen i risene.
  2. Skær fyldet i aflange skiver, så det kan lægge indeni sushi-rullen. I denne opskrift er der brugt tun, agurk, forårsløg og avocado, men du kan bruge lige det, du ønsker.
  3. Lav en misodip af misopasta, kogende vand og mayonnaise.
  4. Dæk bambusmåtten med et lag husholdningsfilm. Læg ½ stykke nori-tang på bambusmåtten. Læg et 1 cm tykt lag ris oven på tangen, men lad 2 cm være fri i top og bund. Drys med sesamfrø. Vend herefter tangen om, så de klistrede ris vender ned mod husholdningsfilmen på bambusmåtten.
  5. Læg lidt agurk, avocado, forårsløg og tun (eller hvad du bruger som fyld) på midten af tangen, og top med misodip og plukkede korianderblade.
  6. Rul sushirullen stramt sammen ved hjælp af bambusmåtten. Start med at rulle fra den nederste kant, og stop igen, lige før rullen lukker. Læg måtten ned på bordet igen, og rul rullen helt sammen ved hjælp af filmen. Pas på, at filmen ikke bliver rullet med ind i rullen. Fortsæt på samme måde med de resterende ruller. Skær hver rulle i 6 stykker med en skarp kniv.
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar