Maki med røget laks
1. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Makiruller er ekstra nemme at lave, når du ikke skal rulle så mange. Lav dem store, og fyld dem med laks og avocado.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl risene, og kog dem i vand under låg i 12 minutter. Sluk for varmen, og lad risene trække i yderligere 12 minutter, eller følg anvisningen på pakken.
Kog imens eddike, sukker og salt, til sukker og salt er smeltet. Vend den varme eddikelage med risene, og lad risene køle af.
Skær laks i tynde strimler. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde strimler. Rens foråsløgene, og skær dem i tynde strimler.
Klip noritang-pladerne til, så de er rektangulære, og fyld dem med ris på ⅔ af fladen. Læg laks, avocado, spinat og forårsløg ovenpå, drys med sesamfrø, og rul dem sammen.
Servér rullerne hele som mega-maki, eller skær dem i skiver til maki. Giv soja, wasabi og ingefær til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk