Majssuppe med kylling
29. november 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Sød og cremet suppe med et kærligt spark af chili. Brug to forskellige chilier, to af den samme slags eller bare en enkelt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrab majskorn fra kolberne, og gem både korn og kolber.
Skær knoldselleri i små tern. Steg dem sammen med hakket løg, finthakket chili (gem lidt til servering) og revet ingefær i olivenolie i en stor gryde 4-5 minutter. Lad majskorn og presset hvidløg riste med i nogle minutter.
Hæld kokosmælk, varm grøntsagsbouillon og halverede, tomme majskolber i. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter ved svag varme.
Skær kyllingen i mundrette stykker, og steg dem i olivenolie. Fordel kylling i suppeskålene.
Kassér majskolberne, og blend suppen til en jævn konsistens, gerne direkte i gryden med en stavblender.
Smag suppen til med limesaft, salt og peber. Hæld den over kyllingen, og pynt med chiliringe, koriander og let knuste tortillachips.
Tip!
Stil majskolberne på højkant i en dyb tallerken, og brug en stor skarp kniv til at køre langs med kolben for at skære majskornene fra den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk