Majsomeletter med krydderurter
14. september 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Friske majskerner gør de simple omeletter søde og lækre, og sammen med brød og salat har du en hurtig og velsmagende ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Træk yderbladene af majskolberne. Skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv (gem 1 lille håndfuld til pynt).
Pil og pres hvidløgene. Pil rødløget, og skær det i små tern.
Pisk æggene sammen i en skål, og krydr med plukket timian, salt og peber.
Steg hvidløg og rødløg i lidt olie og smør på en pande i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber, og hæld løgene i en skål.
Hæld lidt mere olie og smør på panden, og tilsæt 1/4 del af æggemassen. Lad den sætte sig lidt. Hæld lidt majskerner på, og fold æggemassen sammen til en omelet. Lad den stege lidt længere, til den er tilberedt i midten. Fortsæt med resten af æggemassen og majskernerne, og brug evt. 2 pander, så det går hurtigere.
Steg de gemte majskerner i lidt olie og smør på en pande i 4-5 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Anret majsomeletter på tallerkner, og top med stegte majs, plukket basilikum og timian. Servér med brød og salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk