Majskolber med jalapenos og lime
1. august 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Nicolai Mørk
Spis kryddersmør rørt med finthakkede jalapenos og revet limeskal til de grillede majs for at få den helt rigtige mexi-smag. Drys med så meget chili, som du har nerver til.
Ingredienser
Sådan gør du
Lad smørret stå fremme, så det begynder at blive blødt. Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Hak jalapenos fint.
Rør limeskal, jalapenos, smør, salt og peber sammen i en skål.
Skyl purløg og oregano, og hak det fint. Bland purløg, oregano og chiliflager sammen i en skål.
Fjern dækblade og tråde fra majskolberne, og skyl dem. Skær hver majskolbe i 3 mindre stykker.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Kog majskolberne i 6 minutter, og afdryp.
Steg majskolberne på en varm (grill)pande på alle sider, til de er møre.
Fordel kryddersmør over de varme majs lige før servering, og drys med krydderdrys.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk