Mælkechokoladetærte med nødder
3. september 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En konfektagtig efterårstærte, som byder på sprød kakaomørdej, silkeblød chokoladeganache og knasende nødder.
Ingredienser
Udstyr
en lille tærteform med løs bund fra Blomsterbergs, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Rør det bløde smør sammen med flormelis, kakao og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Pensl tærteformen med lidt olie, og læg tærtedejen i formen. Tryk dejen på plads, så den dækker bund og kanter.
Trim kanterne for overskydende dej ved at køre en kagerulle eller en skarp kniv over kanten. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Tag tærtebunden ud af fryseren, og sæt den direkte ind i den varme ovn. Bag bunden i 15-20 minutter, til den er sprød og gennembagt. Tag den ud, og afkøl den på en rist.
Hak mælkechokoladen fint, og hæld den i en skål. Opvarm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet.
Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og lad blandingen stå i 1 minut. Rør kraftigt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver flot blank. Rør salt i.
Hak nødder groft. Fordel ganachen i tærtebunden, og drys nødder på toppen. Sæt tærten på køl i mindst 4 timer, til ganachen er skærefast. Drys en smule flagesalt på toppen inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk