Mælkechokolademousse med Daim og hindbær
25. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En hurtig og lækker dessert, der kan forberedes i god tid, inden gæsterne kommer.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Kog fløde og vaniljepulver op i en gryde, hæld derefter den varme fløde over chokoladen. Lad den stå et øjeblik, og rør derefter rundt i blandingen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og massen er ensartet.
Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme chokoladeblanding. Krydr med en smule salt.
Fordel chokolademoussen i fire portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 4 timer før servering.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Bræk Daim-chokoladen i rustikke stykker.
Pynt mælkechokolademousserne med flødeskum, Daim og friske hindbær lige før servering.
Tip!
Har du ikke vaniljepulver, kan du i stedet bruge kornene fra ½ vaniljestang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk