Mælkechokoladebrownie med hasselnødder
5. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sød og saftig og fyldt med sæsonens sprøde hasselnødder. Denne brownie lavet på mælkechokolade er umulig at holde fingrene fra!
Ingredienser
Udstyr
1 lille bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Hak de 125 g mælkechokolade groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
Pisk æg og sukker let sammen i en skål med en elpisker, og rør derefter det smeltede chokoladesmør i. Bland mel og salt i en skål, og sigt det i dejen.
Hak hasselnødder og chokolade groft, og bland dem sammen i en skål. Rør 2/3 af nøddechokoladeblandingen i dejen.
Fordel dejen i formen, og drys resten af nøddechokoladeblandingen over dejen.
Bag brownien i ovnen i 20-22 minutter, til den har sat sig, men stadig er lidt ubagt i midten – den sætter sig, når den bliver helt kold. Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en bagerist. Sæt brownien på køl til næste dag.
Skær brownien i firkantede stykker, og servér med friske brombær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk