Madpandekager med rodfrugter
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Line Falck
Erstat de triste madpandekager fra supermarkedet med en omgang hjemmelavede pandekager med masser af powerfulde rodfrugter. Så er der masser af plads til en syndig dessert!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og snit dem groft. Opvarm en pande med olie, og steg løg, hvidløg og oksekød et par minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt vand, og lad kødet stege mørt ved middel varme.
Pisk æggene godt sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen sammen med salt. Tilsæt mælk, og pisk grundigt, til dejen er jævn og uden klumper. Lad dejen hvile i 10 minutter.
Skræl rodfrugterne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Bland dem i pandekagedejen, så de er jævnt fordelt.
Bag pandekagerne 1 ad gangen på en stor pande i lidt smeltet smør. Når dejen hældes på panden, kan du evt. bruge en ske til at fordele de revne rodfrugter rundt i pandekagerne, så de fordeler sig jævnt.
Tænd ovnen på 200°. Fordel oksekødsfyldet på pandekagerne, og rul dem sammen. Læg pandekagerne i en lille bradepande, og drys med revet ost, timian, salt og peber.
Bag pandekagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til osten er smeltet og gylden.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl og pluk salaterne.
Server pandekagerne direkte fra bradepanden med en grøn salat og kogte ris som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk