Madpandekager med kylling, tomat og majs
Har du god tid, smager retten også dejligt med hjemmebagte pandekager i stedet for tortillapandekager.

31-60 min.
(5)
11. maj 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Madpandekager med kylling
- løg
- 1
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- paprika
- 1 spsk.
- stødt spidskommen
- 2 tsk.
- tørrede chiliflager
- ½ tsk.
- kyllingebrystfilet
- 500 g
- koncentreret tomatpuré
- 1 spsk.
- hakkede tomater
- 1 dåser
- grøntsagsbouillon
- ½ dl
- sukker
- ½ tsk.
- æbleeddike
- 1 spsk.
- salt og peber
- majs
- 140 g
- bløde hvedetortillaer
- 8
- rødløg
- ½
- revet cheddar
- 100 g
Til servering
- kruspersille
- 1 bundter
Sådan gør du
Madpandekager med kylling
Pil løget, og hak det groft. Steg løgene i olie i en gryde ved middel varme i 2 minutter. Tilsæt krydderier, og vend rundt. Læg kyllingebrystfileterne i gryden, og hæld tomatpuré, hakkede tomater og bouillon over. Krydr med sukker, eddike, salt og peber, læg låg på gryden, og lad det hele småkoge ved middel varme i 30 minutter, til kyllingen er helt mør.
Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler, og vend det sammen med ca. 3 dl af tomatsaucen, som det er kogt i.
Skyl og afdryp majskernerne, og vend ⅔ af dem i kyllingeblandingen – gem resten til pynt. Smag kyllingefyldet til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Fordel kyllingefyldet i pandekagerne, og rul dem sammen. Læg dem i et ovnfad med lukningen nedad, og drys majs, finthakket rødløg og revet cheddar på toppen.
Gratinér pandekagerne i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Servering
Skyl og hak persillen, og drys den over retten ved servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner