Madpandekager med kylling, tomat og majs
11. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Har du god tid, smager retten også dejligt med hjemmebagte pandekager i stedet for tortillapandekager.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og hak det groft. Steg løgene i olie i en gryde ved middel varme i 2 minutter. Tilsæt krydderier, og vend rundt. Læg kyllingebrystfileterne i gryden, og hæld tomatpuré, hakkede tomater og bouillon over. Krydr med sukker, eddike, salt og peber, læg låg på gryden, og lad det hele småkoge ved middel varme i 30 minutter, til kyllingen er helt mør.
Riv kyllingekødet fra hinanden med to gafler, og vend det sammen med ca. 3 dl af tomatsaucen, som det er kogt i.
Skyl og afdryp majskernerne, og vend ⅔ af dem i kyllingeblandingen – gem resten til pynt. Smag kyllingefyldet til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Fordel kyllingefyldet i pandekagerne, og rul dem sammen. Læg dem i et ovnfad med lukningen nedad, og drys majs, finthakket rødløg og revet cheddar på toppen.
Gratinér pandekagerne i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Skyl og hak persillen, og drys den over retten ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk