Madpandekager med fuldkorn
10. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Pandekagerne er bagt med groft ølandshvedemel, som giver dem en lidt mørkere farve. Rul pandekagerne sammen om lækkert fyld, og tag dem med i madpakken eller picnickurven. De kan også serveres med sukker, citronsaft og letpisket flødeskum for en lækker dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æg, olie, sukker og salt sammen i en skål med et piskeris.
Tilsæt de to slags mel, og pisk dejen sammen.
Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen, til den er ensartet og helt uden klumper.
Lad dejen hvile i 15 minutter.
Opvarm en pande med lidt smør, og hæld lidt af dejen på panden. Vip panden rundt, så dejen fordeler sig. Steg pandekagen et par minutter på hver side, til den er gylden. Fortsæt på samme måde med resten af dejen.
Tip!
Smør pandekagerne med et tyndt lag flødeost, og fyld dem med snittet salat, kalkunpålæg og peberfrugt i strimler. Rul dem sammen, og tag dem med i madpakken eller picnickurven.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk