Madmuffins med bacon og ost

17. september 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

De saftige muffins tager ikke ret lang tid at lave og er nemme at have liggende klar i fryseren til madpakken. Tilsæt gerne ekstra grøntsager i dejen, f.eks. majs, ærter, squash eller peberfrugt.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør æg, kærnemælk og olie sammen i en skål. Bland hvedemel, bagepulver, natron, salt og cayennepeber, og rør det i dejen.
Skær bacon i små tern, og steg det sprødt på en varm pande. Afdryp på fedtsugende papir.
Bland de to slags revet ost sammen. Rør bacon, klippet purløg og halvdelen af osteblandingen i dejen. Fordel dejen i 10-12 muffinsforme, og drys resten af osten på toppen.
Tænd ovnen på 200°. Bag dine madmuffins i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen, og afkøl dem på en rist.
Servér dem straks, eller frys dem ned enkeltvis, så de er nemme at tage med i madpakken.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar