Madeleinekager med pistacienødder og appelsinskal

25. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

De fine små madeleinekager pynter på ethvert kagebord. Drys dem med lidt flormelis inden servering, og servér en dejlig kop te eller kaffe til.

Bemærk
Hvis du ikke har en madeleineform, kan du sprøjte kagerne ud i små muffinforme og holde ekstra godt øje med bagetiden

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med en rund tylle
en madeleineform

Sådan gør du

Brun smørret i en lille gryde, og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker til en luftig masse i en røreskål, og tilsæt det brunede smør.
Vend bagepulver og mel sammen, sigt det i æggemassen, og vend dejen sammen.
Hak pistacienødder, og vend dem i dejen sammen med fintrevet appelsinskal.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt kagerne ud i den smurte madeleineform. Lad kagerne hvile ½ time på køl.
Forvarm ovnen til 180°, og bag kagerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Drys med sigtet flormelis lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar