Madeleinekager med pistacienødder og appelsinskal
25. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De fine små madeleinekager pynter på ethvert kagebord. Drys dem med lidt flormelis inden servering, og servér en dejlig kop te eller kaffe til.
Bemærk
Hvis du ikke har en madeleineform, kan du sprøjte kagerne ud i små muffinforme og holde ekstra godt øje med bagetiden
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med en rund tylle
en madeleineform
Sådan gør du
Brun smørret i en lille gryde, og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker til en luftig masse i en røreskål, og tilsæt det brunede smør.
Vend bagepulver og mel sammen, sigt det i æggemassen, og vend dejen sammen.
Hak pistacienødder, og vend dem i dejen sammen med fintrevet appelsinskal.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt kagerne ud i den smurte madeleineform. Lad kagerne hvile ½ time på køl.
Forvarm ovnen til 180°, og bag kagerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Drys med sigtet flormelis lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk