Madeleinekager – klassisk opskrift

Fine madeleinekager, der pynter på ethvert kaffebord. De tager ikke ret lang tid at forberede, men de skal hvile mindst 2 timer, inden du bager dem – gerne natten over!

Bemærk
Hviletid: Mindst 2 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

madeleineforme af metal eller silikone

Sådan gør du

Brun smørret ved at smelte det i en gryde under omrøring, til det tager farve og dufter lidt af nødder. Tag gryden af varmen, og si bundfaldet fra.
Rør mel og sukker sammen i en skål. Pisk æg, vaniljepulver, salt, citronsaft og fintrevet citronskal sammen i en anden skål, til det skummer.
Vend æggemassen let sammen med melblandingen, brug en dejskraber. Tilsæt det brunede smør (gem lidt til pensling),og fortsæt med at røre med dejskraberen, til dejen samler sig. Lad dejen hvile på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
Pensl formene med brunet smør, og stil dem evt. i fryseren i par minutter, så smørret stivner. Forvarm ovnen til 190°.
Hæld dejen i formene, og bag kagerne i 12-14 minutter. Tjek kagerne efter 10 minutter, og flyt evt. formene rundt, så alle kagerne bliver ens bagt.
Kagerne er færdige, når de er bløde og retter sig op igen, når du trykker let på dem. Lad kagerne køle lidt af i formene, og tag dem så forsigtigt ud. Afkøl på en bagerist, og drys med flormelis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
10. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar