Mac'n'cheese med blomkål

Den amerikanske klassiker, mac'n'cheese, har her fået en sundere makeover, men resultatet er lige så cremet. Retten vil helt sikkert blive et familiehit.

Bemærk
Ovntid: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Del blomkålen i 2. Del den ene del i små buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend buketterne med olivenolie, og drys med salt. Bag buketterne i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
Skær det resterende halve blomkål i små buketter. Kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre, og hæld dem i en sigte.
Kog makaroni i saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad det køle lidt af.
Pil og hak løget fint. Skyl spinaten. Steg løget i smør i en gryde. Tilsæt spinat, og vend rundt, til den falder sammen. Tag panden af varmen.
Blend de kogte blomkålsbuketter sammen med ricotta og fintrevet parmesan i en foodprocessor eller blender. Vend løg og spinat fra panden samt de bagte blomkålsbuketter i saucen, og smag til med muskatnød, salt og peber. Vend den kogte makaroni i saucen. Fordel det i et ovnfast fad.
Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på toppen. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er flot gylden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
17. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar