Macaroni & cheese med bøf og salat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
I USA er ”Mac ’n’ Cheese” den ultimative comfort food, og det forstår man, når man først har smagt den cremede, gyldne ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt melet, og rør det til en sammenhængende masse. Tilsæt mælk under piskning, så saucen bliver cremet. Lad den småkoge under omrøring i 5 minutter.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pil bladene af timianen. Læg det til side.
Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand, men i 1 minut kortere end det antal minutter, som er angivet på emballagen.
Lad pastaen dryppe af i en sigte, og vend den i saucen sammen med tomater, timian, cheddar og halvdelen af parmesanen. Vend det hele godt rundt, og smag til med salt, peber og muskatnød.
Læg blandingen i et smurt ovnfad, og drys med resten af parmesanen. Bag retten i ca. 30 minutter ved 220°.
Varm olie eller smør op på en pande, og brun bøfferne på begge sider ved høj varme. Skru lidt ned for blusset, og steg dem i 1 minut på hver side. Krydr bøfferne godt med salt og peber.
Skyl og tør salaten. Skyl agurken, og skær den i tern eller halve skiver. Pil løget, og skær det i skiver. Rør olie og citronsaft eller eddike sammen, og vend dressingen sammen med salat, agurk og løg. Smag til med salt og peber.
Servér bøfferne med den lune macaroni & cheese og salat med løg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk