Mac and cheese med spinat og broccoli

10. december 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Pasta, sauce og ost i én og samme ret er hyggemad på højt plan.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Lad broccolibuketterne koge sammen med pastaen de sidste 2 minutter af pastaens kogetid. Sigt vandet fra, og lad pasta og broccoli dryppe godt af.
Pil løget, og hak det fint. Smelt smørret i en gryde, og steg løget i 5 minutter. Tilsæt hvedemel, og steg videre i 2-3 minutter under omrøring, til melet bliver let gyldent og dufter. Tilsæt sødmælk lidt ad gangen under konstant piskning, og kog saucen i nogle minutter, til den tykner.
Skyl spinat, og rør spinat og halvdelen af osten i saucen, til osten smelter. Smag saucen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Vend pasta og broccoli sammen med saucen, og hæld blandingen i et ovnfad. Bland rasp og resten af osten sammen, og drys det over retten.
Bag retten i ovnen i 20-25 minutter, til overfladen er gylden, og saucen bobler.
Skyl og tør salaten. Pisk de resterende ingredienser sammen til en dressing. Vend dressingen sammen med salaten, og servér den til pastaretten.

Tip!

Brug gerne andre slags ost end mozzarella til retten, f.eks. cheddar, emmentaler eller gruyère.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar