Mac and cheese med blomkål og tomater
30. oktober 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Der er godt med grøntsager i den her ”mac and cheese”, men retten er stadig blød, cremet og meget nem at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Del blomkål i buketter, og skyl dem.
Kog makaroni lidt kortere end efter pakkens anvisning, og lad blomkål koge med de sidste 2 minutter. Lad pasta og blomkål dryppe af i et dørslag.
Skyl og halvér tomaterne. Kassér forårsløgenes yderste blade, og skær resten i tynde ringe.
Pil og hak løg fint. Smelt smør i en gryde, og sautér løg ved middel varme i et par minutter. Tilsæt mel, og rør kraftigt i 2-3 minutter. Hæld mælk i lidt ad gangen, og omrør godt undervejs, så det ikke klumper. Lad saucen simre ved svag varme i 5-6 minutter, til den er tykner og har en jævn konsistens. Tilsæt revet ost, og rør rundt, til det er opløst i saucen. Smag til med salt og peber.
Varm ovnen til 200° varmluft.
Skyl timian, og pluk bladene fra stilkene. Smør et stort, ovnfast fad, og fordel pasta og blomkål over bunden. Læg tomater og forårsløg oven på.
Hæld ostesaucen over, og vend rundt. Drys med rasp, revet parmesanost og frisk timian øverst, og bag retten i ovnen i 20-25 minutter, til overfladen er gylden og boblende.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk