Mac and cheese med blomkål og tomater

Der er godt med grøntsager i den her ”mac and cheese”, men retten er stadig blød, cremet og meget nem at lave.

Mac and cheese med blomkål og tomater
0-30 min.

(3)

30. oktober 2020 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Pasta og grøntsager

blomkål
1
tørret makaroni eller anden tørret pastatype
300 g
cherrytomater
500 g
forårsløg
2

Ostesauce

løg
1
smør
20 g
hvedemel
2 spsk.
letmælk
6 dl
gruyere eller emmentaler
120 g
salt og peber

Topping

frisk timian eller 0,5 tsk. tørret
2 stilke
smør til fadet
rasp
½ dl
parmesan
50 g
frisk timian
6 stilke

Sådan gør du

Pasta og grøntsager

Del blomkål i buketter, og skyl dem.
Kog makaroni lidt kortere end efter pakkens anvisning, og lad blomkål koge med de sidste 2 minutter. Lad pasta og blomkål dryppe af i et dørslag.
Skyl og halvér tomaterne. Kassér forårsløgenes yderste blade, og skær resten i tynde ringe.

Ostesauce

Pil og hak løg fint. Smelt smør i en gryde, og sautér løg ved middel varme i et par minutter. Tilsæt mel, og rør kraftigt i 2-3 minutter. Hæld mælk i lidt ad gangen, og omrør godt undervejs, så det ikke klumper. Lad saucen simre ved svag varme i 5-6 minutter, til den er tykner og har en jævn konsistens. Tilsæt revet ost, og rør rundt, til det er opløst i saucen. Smag til med salt og peber.

Topping

Varm ovnen til 200° varmluft.
Skyl timian, og pluk bladene fra stilkene. Smør et stort, ovnfast fad, og fordel pasta og blomkål over bunden. Læg tomater og forårsløg oven på.
Hæld ostesaucen over, og vend rundt. Drys med rasp, revet parmesanost og frisk timian øverst, og bag retten i ovnen i 20-25 minutter, til overfladen er gylden og boblende.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'