Mac and cheese med blomkål, ærter og spidskålssalat

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Mac and cheese er en ærkeamerikansk familiefavorit bestående af makaroni og ost. Her er retten piftet op med friske grøntsager, så du kan nyde din comfort food med god samvittighed.

Bemærk
Lad gerne spidskålssalaten trække en halv times tid på køl, efter at dressingen er vendt i, så smagen kan nå at trække ud i salaten.

Ingredienser

Sådan gør du

Steg bacon gyldent og sprødt på en pande, og afdryp på fedtsugende papir. Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand i 6 minutter.
Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Lad blomkålen koge sammen med pastaen de sidste 2 minutter af pastaens kogetid. Sigt vandet fra, og lad pasta og blomkål blive i gryden.
Kom mælk, mascarpone og halvdelen af den revne ost i gryden, og krydr godt med rosmarin, salt og peber.
Varm blandingen godt op, og rør rundt undervejs, så det hele samler sig til en cremet ret. Vend de frosne ærter i, og lad retten stå på lavt blus i 2 minutter.
Tænd ovnen på 220°. Hæld pastablandingen fra panden over i et smurt ovnfast fad sammen med de stegte bacontern, og drys resten af osten på toppen. Sæt fadet i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet og har fået en let gylden farve.
Skyl spidskål og porre, og skær begge dele i tynde strimler. Bland spidskål og porre sammen med klippet purløg i en skål. Pres saften af citronen. Rør citronsaft, honning og salt sammen, og vend dressingen i salaten.
Kværn lidt peber hen over pastaretten, og servér den varm med spidskålssalaten til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar