Mac and cheese med blomkål
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Den amerikanske klassiker, mac'n'cheese, har her fået en sundere makeover, men resultatet er lige så cremet. Retten vil helt sikkert blive et familiehit.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Del blomkålen i 2. Del den ene del i små buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend buketterne med olivenolie, og drys med salt. Bag buketterne i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
Skær det resterende halve blomkål i små buketter. Kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre, og hæld dem i en sigte.
Kog makaroni i saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad det køle lidt af.
Pil og hak løget fint. Skyl spinaten. Steg løget i smør i en gryde. Tilsæt spinat, og vend rundt, til den falder sammen. Tag panden af varmen.
Blend de kogte blomkålsbuketter sammen med ricotta og fintrevet parmesan i en foodprocessor eller blender. Vend løg og spinat fra panden samt de bagte blomkålsbuketter i saucen, og smag til med muskatnød, salt og peber. Vend den kogte makaroni i saucen. Fordel det i et ovnfast fad.
Riv mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på toppen. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er flot gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk