Lynstegte nudler med spirer og rejer
Lækker mad i lyntempo! Fyr godt op under panden eller wokken, og der venter et eksotisk måltid forude.

0-30 min.
(0)
7. juli 2021 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Lynstegte nudler med spirer og rejer
- nudler , gerne hvedenudler
- 300 g
- frisk ingefær
- 3 cm
- friske røde chilier
- ½
- hvidløg
- 3 fed
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- skalotteløg
- 2
- shiitakesvampe
- 125 g
- broccoli
- 1
- rå tigerrejer , f.eks. fra frost
- 200 g
Sauce
- sojasauce
- 5 spsk.
- sesamolie
- 1 spsk.
- riseddike eller æbleeddike
- 2 spsk.
- fiskesauce
- 2 spsk.
- peanutbutter
- 1 spsk.
Til servering
- bønnespirer
- 100 g
- hvidløgsspirer
- 25 g
Sådan gør du
Lynstegte nudler med spirer og rejer
Kog nudlerne efter pakkens anvisninger. Afdryp.
Skræl ingefæren, og hak den fint. Rens chilien, og hak den fint. Pil og hak hvidløgene fint. Svits det hele i lidt olie på en pande, uden at det tager farve.
Pil løgene, og skær dem i strimler. Rens svampene. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Hæld løg, svampe og broccolibuketter på panden, og lad det stege med i 2-3 minutter. Tilsæt rejerne, og lad dem stege med, til de skifter farve.
Sauce
Rør alle ingredienserne til saucen sammen i en skål, og hæld saucen på panden. Lad det koge i et par minutter.
Servering
Vend kogte nudler og bønnespirer i retten, og varm hurtigt igennem.
Fordel maden i skåle, og drys med hvidløgsspirer ved servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner