Lynstegte nudler med spirer og rejer

Lækker mad i lyntempo! Fyr godt op under panden eller wokken, og der venter et eksotisk måltid forude.

Lynstegte nudler med spirer og rejer
0-30 min.

(0)

7. juli 2021 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Lynstegte nudler med spirer og rejer

nudler , gerne hvedenudler
300 g
frisk ingefær
3 cm
friske røde chilier
½
hvidløg
3 fed
olivenolie til stegning
1 spsk.
skalotteløg
2
shiitakesvampe
125 g
broccoli
1
rå tigerrejer , f.eks. fra frost
200 g

Sauce

sojasauce
5 spsk.
sesamolie
1 spsk.
riseddike eller æbleeddike
2 spsk.
fiskesauce
2 spsk.
peanutbutter
1 spsk.

Til servering

bønnespirer
100 g
hvidløgsspirer
25 g

Sådan gør du

Lynstegte nudler med spirer og rejer

Kog nudlerne efter pakkens anvisninger. Afdryp.
Skræl ingefæren, og hak den fint. Rens chilien, og hak den fint. Pil og hak hvidløgene fint. Svits det hele i lidt olie på en pande, uden at det tager farve.
Pil løgene, og skær dem i strimler. Rens svampene. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Hæld løg, svampe og broccolibuketter på panden, og lad det stege med i 2-3 minutter. Tilsæt rejerne, og lad dem stege med, til de skifter farve.

Sauce

Rør alle ingredienserne til saucen sammen i en skål, og hæld saucen på panden. Lad det koge i et par minutter.

Servering

Vend kogte nudler og bønnespirer i retten, og varm hurtigt igennem.
Fordel maden i skåle, og drys med hvidløgsspirer ved servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'