Lynstegte koteletter med stuvet spidskål
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Koteletter og stuvet kål kender vi, men her får retten et spændende asiatisk twist med sojasauce, chili, limefrugt og kokosmælk.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk og rens chilien, og hak den fint. Fjern de yderste grove blade fra spidskålen, og skær kålen i brede både, så de stadig hænger sammen i stokken.
Bring kokosmælk i kog i en stor gryde, tilsæt spidskål, og lad den koge, til den er mør, men stadig har bid. Tilsæt chili, og smag til med lidt friskpresset limesaft og salt lige før servering.
Skær koteletterne i tynde strimler, og skær hvidløget i tynde skiver. Rens forårsløgene, og skær dem i 4 cm lange stykker. Skyl og halver tomaterne.
Brun kødstrimlerne i olie på en stor pande eller i en wok. Tilsæt forårsløg, hvidløg og tomater, og lad det stege med et øjeblik. Tilsæt soja, og kog op.
Kog nudlerne som angivet på emballagen, og server som tilbehør til det stegte kød, grøntsager og stuvet spidskål.
Tip!
Spidskål har en mild smag og er dejligt blød at tygge på, men kan sagtens erstattes med hvidkål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk