Lynstegt svinekød med spidskål og teriyaki
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lynstegt svinekød kan serveres med lige de grøntsager, du kan lide! Prøv fx at udskifte gulerødder med fintsnittede sukkerærter, babymajs eller peberfrugter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Skær skinkeschnitzlerne i så tynde strimler som muligt. Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Snit spidskål i brede strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler.
Opvarm en wok eller dyb (sautere)pande med olie, og rist cashewnødderne i 2-3 minutter. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Hæld evt. lidt mere olie i wokken, og lad den blive godt varm igen. Brun kødet hurtigt på alle sider.
Tilsæt rødløg, spidskål og gulerødder, og steg et par minutter, til spidskålen er faldet sammen. Tilsæt teriyaki, og steg videre i ca. 1 minut.
Smag retten til med citronsaft, salt og peber.
Anret i skåle, og top med cashewnødder og evt. lidt persille. Server med kogte ris.
Tip!
Teriyaki er en sødlig, sojabaseret marinade, som giver maden en autentisk asiatisk smag i en håndevending. Købes i flaske i almindelige supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk