Lynstegt pak choy med kimchi og laks
31. januar 2022
af
Ditte Ingemann.
Foto: Ditte Ingemann
Kimchi er en ældgammel måde at konservere grøntsager på, og i Korea spiser man det til stort set alle måltider. Kimchi har en stærk, krydret og syrlig smag, og syrligheden kommer naturligt som resultat af mælkesyregæringen, som konserverer grøntsagerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Læg laksefileterne i et ovnfad med skindsiden nedad. Krydr dem med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Rens pak choy, skær bunden af, og kassér den. Skær bladene ud i mindre stykker.
Steg pak choy i lidt olie på en pande i et par minutter på hver side, til den netop har fået farve. Krydr med salt og peber.
Tag den lynstegte pak choy af panden, og anret den på et serveringsfad. Fordel kimchi og peanuts ovenpå.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål, og smag den til, så den er både saltet, syrlig og stærk.
Dryp dressingen over den lynstegte pak choy lige inden servering, og servér med bagt laks.
Tip!
Kimchi kan købes i helsekostbutikker og asiatiske supermarkeder, eller du kan prøve kræfter med at lave det selv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk