Lynstegt mørbrad med ingefær og citrongræs
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Lynstegt mørbrad med ingefær og citrongræs er en nem og lækker måde at tilberede mørbrad på, der har et friskt og asiatisk islæt.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Skær mørbraden i tynde skiver. Pil løget, og skær i tynde både.
Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Skræl ingefærstykket, og skær det i tynde skiver. Pil de yderste blade af citrongræsset, og skær top og bund af. Bank let på citrongræsset med en kagerulle, så det flækker. Rens chilien for kerner, og skær den i små tern.
Varm en wok eller dyb pande op med olie, og steg mørbradskiverne sammen med frisk koriander og løg.
Vend champignoner, ingefær, citrongræs og chili godt sammen med kødet i wokken. Tilsæt hønsebouillon, og lad retten simre i 5 minutter.
Rør sesamolie, sojasauce, østerssauce og sukker i retten.
Rens forårsløgene, og skær dem i 4 cm lange stykker. Vend dem i retten lige før servering.
Server wokretten med et drys plukket koriander og de kogte ris.
Tip!
Denne ret stammer fra Asien, hvor den hedder moo pad king. Den er sjov at lave, fordi man skal bruge nogle andre ingredienser, end man måske lige er vant til, fx ingefær, citrongræs og koriander. I stedet for ris kan retten serveres med kogte nudler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk