Lynstegt lam med sprøde grøntsager og ris
12. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Lækker opskrift på lynstegt lam med sprøde grøntsager og kokosris. Når du koger ris med kokosmælk, får de en sødlig smag og en let klistret konsistens, som passer godt til de sprøde grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland kokosmælk med vand, og hæld det i en gryde. Tilsæt ris og salt. Bring det i kog uden låg.
Læg låg på, når det koger, og skru helt ned for varmen. Lad risene simre i 12 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad dem trække lidt.
Rør tamari og majsstivelse sammen.
Skær lammefilet i strimler. Varm halvdelen af olien op i en wok eller på en pande. Brun kødet godt på alle sider. Tag det af panden.
Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler. Rens chili, og skær den i tynde skiver.
Skyl sukkerærter, og skær dem over på langs. Skyl peberfrugt, og skær den i tynde strimler.
Varm resten af olien op i wokken, og steg ingefær, chili, sukkerærter og peberfrugt. Tilsæt kød og sojamarinade.
Rist peanuts gyldne på en tør pande. Drys dem over retten. Servér med kokosris drysset med koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk