Lynstegt kylling med soja og sød chilisauce
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lynstegt kylling er perfekt hverdagsmad, for retten er både hurtig og nem at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlespelten i letsaltet vand efter anvisningen på posen. Hæld vandet fra.
Skær kyllingebrysterne i tynde strimler. Pil løget, og skær det i tynde både. Pil hvidløget, og hak det groft.
Skær minimajs og sukkerærter igennem på langs, og skær peberfrugterne i små tern. Skyl babyspinaten, og tør den grundigt i et rent viskestykke.
Opvarm en wok (eller en dyb sauterepande) med olie, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt de øvrige grøntsager, og steg videre ved høj varme i 3 minutter. Tag grøntsagerne op, læg dem over på en tallerken, og lad wokken være varm.
Hæld lidt mere olie i wokken, og steg kyllingekødet i ca. 5 minutter ved høj varme.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce, limesaft, rørsukker og alle grøntsagerne, og steg videre i 2 minutter.
Servér retten straks med kogt perlespelt som tilbehør.
Tip!
Når man lynsteger aftensmaden i en wok, skal det hele gå lidt tjept. Derfor er det en god idé at starte med at snitte alle råvarerne og stille de øvrige ingredienser frem på bordet, før man går i gang med at lynstege.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk