Lynstegt kylling med grøntsager og mangosalat
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Skøn opskrift på lynstegt kylling med grøntsager og mangosalat. Kødet marineres i sesamolie, fiskesauce og sojasauce, der giver retten den helt rigtige orientalske smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland sojasauce sammen med olie. Skær enderne af citrongræsset, fjern det yderste lag, og hak resten helt fint.
Pil og riv hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Rens og hak chilien. Rør det hele sammen med fiskesauce.
Skær kyllingekødet i mindre stykker, og lad dem trække i marinaden, til de skal steges.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål. Lad dem trække i 2-3 minutter, og hæld vandet fra. Skyl peberfrugt og sugarsnaps, og skær dem i strimler.
Steg kødet med marinaden ved høj varme i en wok. Tilsæt grøntsager og bønner, og vend det godt rundt.
Tilsæt bouillon. Kog nudlerne som anvist på pakken, og afdryp. Vend dem i retten.
Skær mangoen i 2 dele uden om stenen. Skær kødet i tern i skrællen, og vip dem ud af skrællen. Vend dem med rødbedespirer.
Drys wokretten med koriander og chili skåret i skiver. Servér med mangosalat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk