Lynstegt kål og rodfrugter med rejer og hakket svinekød
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Henrik Freek
Her får du brugt diverse rester af rodfrugter, kål og porre samt hakket kød fra fryseren.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kålen, og skræl rodfrugterne. Rens porrer. Skær kål, rodfugter og porrer i tynde, ensartede strimler på ca. 5 cm’s længde.
Brun kødet i ⅓ af olien på en stor pande. Læg kødet på en tallerken, når det er stegt.
Varm lidt mere olie op på panden, og steg kål, rodfrugter og porrer under konstant omrøring, så de ikke brænder på. Steg, til grøntsagerne falder lidt sammen.
Skræl og riv ingefæren. Pil og hak hvidløg fint. Rør peanutbutter sammen med ingefær, hvidløg og sojasauce. Vend peanutbutterblandingen med grøntsagerne, og tilsæt samtidig vand, så du får en cremet sauce.
Vend det stegte kød og evt. rejer med grøntsagerne på panden. Skyl persillen, og hak den groft. Tilsæt persille, og smag retten til med salt og citronsaft.
Servér retten direkte fra panden, og stil sambal oelek eller chilisauce frem på bordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk