Lynstegt kål med chili, rosmarin og hvidløg
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Rosmarinens parfumerede smag klæder kålen og hæver den til nye højder. Smagfuldt tilbehør, der kan serveres til al slags kød eller til en omgang kartoffelmos rørt op med friskrevet parmesan.
Ingredienser
Sådan gør du
Pluk og hak rosmarinen groft. Pil løget, og hak det groft. Rens og hak chilien. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
Skyl palmekål og grønkål grundigt, og snit det groft.
Steg rosmarin, løg, chili og hvidløg i lidt olivenolie på en pande, til løgene er klare.
Tilsæt palmekål og grønkål, og steg videre i et par minutter. Kålen skal stadig have bid.
Smag til med salt og peber, og servér straks.
Tip!
Kan du ikke få fat i palmekål, kan du øge mængden af frisk grønkål til i alt 300 g, eller du kan erstatte palmekålen med 150 g frisk spinat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk