Lynhurtigt madbrød med rosmarin
23. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Brødet skal ikke engang hæve, så det dufter snart af nybagt brød i dit køkken. Servér det som tilbehør til suppe, salat eller en gryderet.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt lunkent vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie, kærnemælk, sukker, rosmarin og durummel, og rør sammen.
Tilsæt hvedemel og salt, og ælt det sammen til en ensartet og let klistret dej.
Læg bagepapir på en bageplade. Hæld dejen ud på midten af bagepladen, og klap med våde hænder dejen ud til et rundt brød med en diameter på ca. 20 cm.
Skær brødet næsten igennem med en skarp kniv, så der bliver 8 forskårne lagkagestykker. Pensl brødet med lidt vand, og drys med flagesalt og rosmarin.
Sæt brødet ind i ovnen, og tænd først nu ovnen på 225°. Bag brødet i ovnen i ca. 20 minutter, til det gyldent og gennembagt. Afkøl brødet let på en bagerist, og servér det lunt og friskbagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk