Lynfrikassé med kylling og nye grøntsager
27. oktober 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Frikassé med kalv er en rigtig dansk sommerklassiker, men du kan lige så fint lave den med kylling, der gør retten en smule lettere og mere mager. Lav den med nogle af sommerens lækreste nye grøntsager og en let flødesauce, og du har måske en ny sommerklassiker.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bouillonen op sammen med persillekvisten i en gryde.
Tilsæt kartoflerne, og lad det hele simre i 10 minutter.
Tilsæt kyllingestrimler, flækkede gulerødder og flækkede, nye løg, og lad det hele koge i 5 minutter.
Fjern persillekvisten, hæld madlavningsfløden i, og kog retten op.
Tilsæt ærter, og lad retten koge i endnu 1-2 minutter.
Smag det hele til med salt og peber.
Servér frikasséen i dybe tallerkner drysset godt med frisk kørvel.
Tip!
Frikassé betyder på fransk en blanding af "stege" og "knuse", hvor sidstnævnte betydning henviser til, at kød og grønt skæres i mindre stykker og så koges i en lys sauce. Lav også frikassé med lam og de grøntsager, der er i sæson, og drys med de krydderurter, du bedst kan lide.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk