Lunt bananbrød med vaniljeis
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Bananbrødet er saftigt og lækkert og egner sig til både kaffebordet eller som en nem og hyggelig dessert.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform, ca. 1 liter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og beklæd brødformen med bagepapir.
Pisk blødt smør, sukker og flormelis sammen med en elpisker. Pisk æggene i 1 ad gangen. Mos bananer med en gaffel, og rør mosen i dejen.
Bland mel, bagepulver og krydderier, og rør blandingen i dejen. Hak hasselnødder og chokolade groft, og vend det i dejen til sidst.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30-40 minutter.
Tjek med en gaffel, om den er færdig – der må ikke hænge våd dej ved gaflen, når du stikker den ind midt i brødet. Afkøl på en rist i ½-1 time.
Skær det lune bananbrød i tykke skiver, og servér med vaniljeis og grofthakket chokolade på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Vores lækre smovsede bananbrød