Lunt bananbrød med vaniljeis

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Bananbrødet er saftigt og lækkert og egner sig til både kaffebordet eller som en nem og hyggelig dessert.

Ingredienser

Udstyr

en aflang brødform, ca. 1 liter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og beklæd brødformen med bagepapir.
Pisk blødt smør, sukker og flormelis sammen med en elpisker. Pisk æggene i 1 ad gangen. Mos bananer med en gaffel, og rør mosen i dejen.
Bland mel, bagepulver og krydderier, og rør blandingen i dejen. Hak hasselnødder og chokolade groft, og vend det i dejen til sidst.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30-40 minutter.
Tjek med en gaffel, om den er færdig – der må ikke hænge våd dej ved gaflen, når du stikker den ind midt i brødet. Afkøl på en rist i ½-1 time.
Skær det lune bananbrød i tykke skiver, og servér med vaniljeis og grofthakket chokolade på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar