Lun salat med græskar, æble og savojkål

12. december 2022 af .

Foto: Peter Kam

I efterårs- og vintersæsonen er det lækkert at servere en lun salat som tilbehør til aftensmaden. Denne er nem at lave og passer godt til f.eks. and, kylling eller svinekød.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør ingredienserne til dressingen sammen i en stor skål, og krydr med salt og peber. Lad dressingen hvile indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Skrub græskarret godt (behold evt. skrællen på),og skær det i tynde både. Vend græskarbådene med olie i en skål, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og drys med grofthakket rosmarin, fennikelfrø og chiliflager.
Vend rundt i græskarbådene, så krydderierne fordeler sig. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne og næsten møre.
Skyl æblerne, og skær dem i tykke skiver. Tag bagepladen ud af ovnen, og vend æblebådene sammen med græskarrene. Drys med græskarkerner. Sæt bagepladen tilbage i ovnen, og steg det hele i 5-7 minutter mere, til æblerne er let møre og kernerne er gyldne.
Skyl og afdryp savojkålen, og skær den i tynde strimler. Bland savojkålen med sennepsdressingen i en skål.
Anret savojkålen på et fad, og fordel de varme græskar- og æblebåde ovenpå. Servér straks som tilbehør til f.eks. kylling, and eller svinekød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar