Lun salat med ærter, perleløg og bacon
30. oktober 2018
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Lækker, lun salat med ærter, perleløg og bacon. Servér salaten direkte fra panden som en selvstændig frokostret eller som tilbehør til stegt eller grillet fisk eller fjerkræ.
Ingredienser
Sådan gør du
Bælg ærterne, pil perleløgene, og skær baconen ud i små terninger.
Læg bacon i en sauteuse eller en sauterepande sammen med olivenolie, og sæt den på komfuret.
Lad baconen riste på lav varme, indtil den er let gylden, og tilsæt så de hele små perleløg sammen med eddike, og lad dem sautere med i et par minutter, så de bliver bløde og suger noget af eddiken og fedtstoffet fra baconen til sig.
Skyl hjertesalat og persille imens, afdryp begge dele grundigt. Skær hjertesalaten i grove stykker, og hak persillen.
Hæld ærter, salat og persille på panden til bacon og perleløg. Sving det hele godt rundt, og smag til med salt og peber.
Servér salaten med det samme, så den beholder sin grønne farve, sprødhed og friske smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk