Lun quinoasalat med pitachips og yoghurtdip
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Den lune salat er fyldt med smag, og med sprøde pitachips og yoghurtdip som tilbehør har du en superlækker ret. Servér med en rest kyllingekød eller som en vegetarisk ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér peberfrugterne, og fjern kernerne. Placér peberfrugterne med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er helt møre. Lad dem køle let af, og skær dem i lange skiver.
Skyl quinoaen, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Flæk pitabrødene, og skær dem i trekanter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem med olie. Sæt bagepladen i ovnen i ca. 10 minutter, til chipsene er sprøde.
Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
Riv skallen, og pres citronen. Vend citronsaft og citronskal, tomatpuré, olie samt salt og peber i den kogte quinoa.
Tilsæt de bagte peberfrugter, oliven og smuldret fetaost. Skyl og hak persille, og vend den i salaten sammen med skyllet rucola. Servér straks med pitachips og yoghurtdip.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk