Lun persillerodssalat med linser
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Lækker, lun persillerodssalat med linser og bacon – servér med et godt brød, og du har et mættende måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl persillerødderne, skær dem i lange stænger, og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber i et ovnfad. Steg dem i en 175° varm ovn i 15 minutter. Lad dem herefter køle af i fadet.
Kog linserne efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra, og hold linserne varme i et rent viskestykke, til de skal bruges.
Skyl og hak persillen. Steg baconskiverne på en pande, til de er helt sprøde, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Rør sennep sammen med eddike, sukker og finthakket hvidløg, og pisk olien i lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
Vend de kogte linser med dressingen, persillerødder og persille, og smag til med salt og peber. Pynt retten med bacon, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk