Lun pastasalat med pesto

18. oktober 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Hjemmelavet pesto er en genial måde at løfte en simpel hverdagsret på. Servér pastasalaten lun med squash og tomater.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløget. Tag lidt basilikumblade fra til pynt. Blend resten af basilikumbladene i en blender sammen med hvidløg, hasselnødder, parmesan og olie.
Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber, og justér evt. konsistensen med lidt olie. Hæld pestoen i et glas med låg, og sæt den på køl indtil servering.
Skyl squasherne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Steg dem i olie på en (grill)pande i 1-2 minutter på hver side, til de har grillstriber og stadig lidt bid.
Krydr med salt og peber. Tag squashskiverne af panden, og læg dem i en sigte, så overskydende olie kan dryppe af.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og afdryp den. Vend den friskkogte pasta sammen med et par skefulde hasselnøddepesto og de grillede squashskiver.
Skyl og halvér cherrytomaterne, og drys dem over retten sammen med friskhøvlet parmesan, og basilikumblade.

Tip!

Pesto tilovers? Så brug det oven på pizzaen, som smørelse i sandwichen eller bare til at dyppe grøntsagsstængerne i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar