Lun linsesalat med rodfrugter og gedeost
10. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Nyd en fyldig salat med farverige tern af rodfrugter, linser og gedeost.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i tern. Vend dem i olivenolie, rosmarin og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er flot gyldne.
Kog belugalinserne i grøntsagsbouillon i ca. 20 minutter, til de er møre.
Pisk alle ingredienserne sammen.
Skyl grønkålen, og riv bladene af stilkene. Massér dressingen ind i grønkålsbladene i en skål, til de bliver bløde.
Pil rødløget, og skær det i papirtynde både. Tilsæt rødløg, linser og rodfrugter til salaten, vend rundt, og fordel salaten på et fad.
Skær gedeosten i skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hak mandlerne groft, og drys dem over gedeostskiverne. Sæt bagepladen i ovnen i 5 minutter, til osten er gylden.
Flyt den bagte gedeost og mandlerne over på salatfadet med en spatel, drys med friskhakket rosmarin, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk