Lun linsesalat med baconviklet avocado og figner
26. oktober 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Avocadoer bliver bare ekstra skønne, når de bliver viklet ind i sprød bacon.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog linserne i en gryde efter anvisningen på pakken, til alt vandet er fordampet.
Pil og pres hvidløg. Tag gryden af varmen, og vend hvidløg, sirup, balsamico og olie i linserne. Smag til med salt og peber, og lad linsesalaten køle let af.
Tænd ovnen på 180°. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær hver avodaco i ca. 8 både.
Vikl 1 stykke bacon omkring hver båd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Pil rødløg, og skær det i tynde både. Skyl spinat. Bland linser, rødløgsbåde og spinat på et stort fad.
Afdryp mozzarellaen. Skyl og skær fignerne i både, og top linsesalaten med figner, mozzarella revet i mindre stykker og baconviklet avocado.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk