Lun krydderkage med æbler
28. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Svampet krydderkage med pigeonæbler, der har en perfekt størrelse til at blive stukket ned i kagen i fuld figur. Servér kagen lun, og spar ikke på de varme krydderier, der godt kan tåle at få selskab af en kugle is.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl æbler, og fjern blomsten og lidt af kernehuset med en lille kniv. Smelt smør i en lille gryde.
Pisk æg og sirup sammen til en luftig masse med en elpisker i en skål.
Riv marcipan groft på et rivejern, og pisk den i æggemassen, til massen er luftig og cremet.
Bland hvedemel, bagepulver og krydderier i en anden skål, og sigt det i æggemassen.
Vend dejen sammen med smeltet smør og mælk, og fordel den i en smurt springform.
Stik æblerne ned i dejen, drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Tjek med en kødnål, om kagen er bagt. Der må ikke hænge våd dej ved nålen, når du trækker den op.
Servér kagen lun med vaniljeis eller flødeskum til.
Tip!
Pigeonæbler har en perfekt størrelse til at blive stukket ned i kagen i fuld figur. Brug en anden type æbler skåret i både, hvis ikke du kan få pigeonæbler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Powered by Froala Editor