Lun blomkålssalat med sprøde kikærter og æble
1. februar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Krydrede knasende kikærter er et perfekt drys oven på en salat med blød blomkål og cremet tahindressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Afdryp kikærterne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.
Bland kikærterne med olie, soja, honning, paprika og spidskommen. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Vend rundt et par gange undervejs, og hold godt øje med, at de ikke brænder på.
Del blomkålshovedet i små buketter, og vend dem sammen med olie, spidskommen, salt og peber på en bageplade med bagepapir. Bag salaten i ca. 20 minutter.
Bland cremefraiche, tahin og citronskal til en dressing. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend dressingen med de varme blomkål.
Vend blomkålen med kikærter samt æble- og avocadotern, og drys med grofthakket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk