Lun blomkålssalat med sprøde kikærter og æble

1. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Krydrede knasende kikærter er et perfekt drys oven på en salat med blød blomkål og cremet tahindressing.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft. Afdryp kikærterne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.
Bland kikærterne med olie, soja, honning, paprika og spidskommen. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Vend rundt et par gange undervejs, og hold godt øje med, at de ikke brænder på.
Del blomkålshovedet i små buketter, og vend dem sammen med olie, spidskommen, salt og peber på en bageplade med bagepapir. Bag salaten i ca. 20 minutter.
Bland cremefraiche, tahin og citronskal til en dressing. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend dressingen med de varme blomkål.
Vend blomkålen med kikærter samt æble- og avocadotern, og drys med grofthakket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar